Marja- ja sieniretket Nuuksion kansallispuistossa

Heinäkuussa mustikoiden kypsyessä makeimmilleen alkaa syksyn antimien satokausi Nuuksion metsissä. Syksyn mittaan punastuvat puolukat ja monet herkulliset ruokasienet ponnahtavat poimijoitaan odottamaan. Keltaiset kantarellit ja myöhäissyksyn suppilovahverot ovat helposti tunnistettavia makoisia soosin, sopan ja piiraan aineksia.


Tällä retkellä patikoimme oppaan johdolla Nuuksion marja- ja sienimetsiin. Poimimme marjoja ja sieniä mukaamme – miksei välillä marjoja maistellenkin. Retken lopuksi voimme pysähtyä taukoa pitämään nuotiopaikalle juoden nokipannukahvit ja vaikka lettuja paistellen. Ja lettujen päälle laitamme tuoreita paistettuja sieniä tai makoisia mustikoita – varmasti lähi- ja superruokaakin.

Retken kesto ilman kuljetuksia on 3-4 tuntia ja sitä järjestetään heinä-lokakuussa. Ryhmäkoko 1-8 henkeä (suuremmat ryhmät eri tarjouksen mukaan).


Osallistujilla oltava säätilaan sopiva ulkoiluvarustus. Tarkempia ohjeita: feelthenature.fi/ohjeita-paivaretkelle-osallistuvalle .

Huomaathan, että avoimilla lähdöillä ei ole tarkoitus kerätä suuria määriä marjoja ja sieniä, vaan enemmänkin tutustua suomalaiseen luontoon ja sen antimiin. Yksityisretkellä voimme luonnollisesti perehtyä tarkemmin esim. ruokasieniin.


Ohjelma sisältää

  • opastuksen ja oppaan palvelut, opastuskielina suomi ja englanti
  • kuljetuksen Helsingistä ja Espoosta, lue lisää
  • pannukahvin/teen, mehun  ja retkieväät tauon aikana.

Varaa paikka avoimelle lähdöllesivun alkuun

Tästä ohjelmasta ei ole takuulähtöjä lähitulevaisuudessa.

- saatavissa
- rajoitetusti
- yksi tai muutama
- täynnä

Varaa yksityinen ohjelmasivun alkuun

Haetaan vapaita aikoja. Odota hetki...
Valitse ajankohta, optiot ja henkilömäärä. Ohjelman hinta lasketaan valintojesi perusteella.
Aloitusaika: (* pakollinen)

Henkilömäärä: (* pakollinen)

Valinnaiset palvelut:
Kysy lisätietoa tai jätä soittopyyntösivun alkuun

Nimi:*
Sähköposti:*
Puhelin:
Viesti: *